24 Ağustos 2014 Pazar

Diziye Uyarlanmış Filmler

Dünyanın tüm sinema kültüründe, yeniden çekim kıstası bulunmaktadır. Buna göre elli yıl önce çekilmiş bir film günümüzde yeni oyuncular ve farklı yeni teknikler ile tekrar çekilebilmektedir. Böylece filmin daha kaliteli versiyonu seyircilere sunulmaya çalışılmaktadır. Ancak kimi zaman bu unsur, başarıya ulaşmayabilir. Zirâ seyirciler, her sinema filminin ilkini, sonradan çekilmiş versiyonlarına nazaran daha fazla tutmaktadırlar.
Türkiye’de de bu furyaya uyan birçok yönetmen bulunmaktadır. Ancak bu türden biraz farklı olarak, geçmişte çekilen sinema filmlerinin dizi olarak uyarlanması da artık alışılmış bir durumdur. Türkiye, bunun en büyük örneğini 2005 yılında yayına başlayıp 2007 senesinde 59. bölümü ile kapanış yapan Acı hayat dizisi ile yaşamıştır. Bilindiği gibi Ayhan Işık ve Türkan Şoray’ın 1962 yılındaki filminin diziye uyarlaması olan bu yapım, Show TV’de yayınlanmış ve epey sükse yaratmıştır. Bu dizide başrol oyuncusu olan Kenan İmirzalıoğlu da, kariyerinde zirve noktalardan birini yaşamıştır.

Hülâsa yeniden çekilen filmler, dünyanın her yerinde popüler olmaya başlamış ve birçok yönetmen tarafından da bu durum tasvip edilmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder