22 Temmuz 2014 Salı

Türk toplumunun cinselliğe açlığı

Türk toplumunun cinselliğe açlığı

Türkiye toplumu yüzyıllardır batıya ülkelerine özenerek yaşamakla birlikte, bir yandanda İslami ve doğu görüşleri ve düşünceleri olmasının getirdiği ahlakçı ve tutucu yapıları sebebiyle ‘cinsellik’ kavramına sürekli mesafeli yaklaşmaktadırlar. Cinsellik kavramının söylenmesi veya uygulamaya dökülmesine Türk toplumu tarafından pekte sıcak karşılanmamaktadır.

Türk toplumu için bu kadar hassas olan bir konu var iken Türk yapımcıları tarafından sinemaya taşınan erotik filmler 1970 döneminden sonra Zerrin Egeliler, Arzu okay'ın başrollerinde oynadığı birçok Yeşilçam erotik filmleri yayınlanmakla beraber tüm erkeklerin hayallerinde yer edinen iki kadın oyuncu haline gelmişlerdir. Bu iki oyuncu dışında birçok yeşilcam erotik filmleri yayınlandı ve şu anda günümüzde de halen beğenilerek izlenmeye devam etmektedir. 


Yeşilçam erotik filmlerinin yıldızı olan Zerrin Egeliler, Arzu Okay filmlerinde tamamen erotiziminde sinemalarda yerini aldığını açıkça belli ettiler. Türk toplumumuz daha önceden ne kadar bu filmlere pek sıcak bakmasa da, Yeşilçam da erotik filmler yayınlanmaya başladığında karşı görüşlü toplumlar bile bu filmleri hayranlıkla izlemeye başladılar. 

Belli bir süreden sonra ise Yeşilçam erotik filmleri olmak üzere, siyasi filmler gibi filmlerde sansür uygulaması başlamıştır. Sansür uygulaması ne kadar etkili olsa da insanlar Yeşilçam erotik filmlerinden vazgeçmediler. 1970 ile 1980 yılları arasında çoğunlukla Yeşilçam filmleri de erotik kavramları ile tanışmış ve izleyicilerinin izlenimine sunulmuştur. Yoğun ilgi gören bu filmler günümüzde halen yoğun ilgiyle izlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder